ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΡΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Η Επίδαυρος τα έχει όλα: Πολιτισμό, φύση, διαδρομές σε βουνό και θάλασσα, καλό φαγητό για όλα τα γούστα! Ένας αγαπημένος προορισμός ακόμα και στη «χειμερία νάρκη» του, με τους λιγοστούς κατοίκους.


Εξορμούμε λοιπόν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου για μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι της Πολεμάρχας.

Η διαδρομή ξεκινά με περπάτημα σε χωματόδρομο και σταδιακά αρχίζουμε να μπαίνουμε στο πευκοδάσος. Μετά απο μερικές στροφές αρχίζει να ξετυλίγεται πλάι μας ένα μαγευτικό μεσογειακό τοπίο με πεύκα και θάλασσα στο φόντο και πιο χαμηλά βλέπουμε τα λιόδεντρα που από μέσα τους ξεπροβάλει η σκεπή του μοναστηριού της Παναγίας της Πολεμάρχας. Εκεί θα κάνουμε ένα διάλειμα  θα επισκεφτούμε τον ναό και θα ακούσουμε λίγα λόγια για την ιστορία του μοναστηριού που μιλάει ακόμα και για πειρατές. Οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι πολλά βράδια, μέσα από την θάλασσα ακούς τον ήχο από τα ξύλινα κατάρτια να τρίζουν. Άλλες φορές ακούς φωνές και γέλια !!!

Φεύγοντας απο το μοναστήρι περπατάμε λίγα μέτρα και φτάνουμε στην παραλία του όρμου της Πολεμάρχας. Απο εκεί ξεκινά το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο λιμάνι, στο χωριό της Παλιάς Επιδαύρου. Στην αρχή λοιπόν μπαίνουμε στο πευκοδάσος που θα μας αγκαλιάζει σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή και  δυναμικά ανεβαίνουμε σε σημείο θέας όλης της γύρω περιοχής  και του κόλπου της Επιδαύρου. Αρχίζουμε να κατεβαίνουμε στο μονοπάτι  και σε λίγο  βρισκόμαστε να περπατάμε σχεδόν δίπλα στην θάλασσα. Αφού συναντήσουμε αρκετές απομονωμένες παραλίες, μετά από λίγο φτάνουμε στην Παλιά  Επίδαυρο.

Ξεκουραζόμαστε και εάν θέλουμε μπορούμε να πάμε στην παραλία Γκλιάτη (5' με το πούλμαν). Αν η θάλασσα εκεί είναι ήρεμη, μπορούμε  να δούμε την  βυθισμένη αρχαία πόλη (βρίσκεται μόνο σε 2-3 μ. βάθος).

Επιστροφή στην  Επίδαυρο όπου μπορούμε να φάμε και μετά να επισκεφτούμε το μικρό αρχαίο θέατρο σε απόσταση 10' με τα πόδια απο το χωριό. Το θέατρο το βλέπουμε μόνο εξωτερικά γιατί είναι κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης.

Καφεδάκι στην Νέα Επίδαυρο και επιστροφή νωρίς το βραδάκι στην Αθήνα.

 

                                    

Τι χρειάζεται να έχουμε  μαζί μας.

- Ορειβατικό αρβυλάκι ή αθλητικό παπούτσι σε καλή κατάσταση.

- Σακίδιο με  μπουκαλάκι νερό, φρούτο,  σάντουιτς ή όποιο σνακ θέλουμε.

- Γυαλιά ηλίου – Καπέλο – αντιηλιακό – μπουφάν ή/και αδιάβροχο (για περίπτωση βροχούλας) - ζακέτα fleece ή απλή ζακέτα – φούτερ.

και φυσικά την καλή μας διάθεση.

 

-Κόστος συμμετοχής 20€ (περιλαμβάνει το πούλμαν)

-Δηλώσεις συμμετοχής με καταβολή του ποσού έως τις 31 Ιανουαρίου.

 

 

Αναχώρηση: Στις 08:00 π.μ. από την Ακαδημία Τοξοβολίας - επί της Δημ. Γούναρη 151, Άνω Γλυφάδα, με προορισμό την περιοχή της Επιδαύρου.

Aρχηγός: Τάσσος Αλεξανδρόπουλος

 

*Σε περίπτωση αναβολής της εκδρομής, το ποσό επιστρέφεται ακέραιο στους συμμετέχοντες.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

  • Συνοδεία από τον επαγγελματία αρχηγό βουνού Τάσσο Αλεξανδρόπουλο

  • Όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις με πούλμαν για την υλοποίηση της δραστηριότητας

* Όποιος θέλει να συμμετέχει στη δραστηριότητα με δικό του μεταφορικό μέσο, πρέπει να το δηλώσει όταν κλείνει τη θέση του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΑ

210 8223059 -  6972999409

6 ώρες
από 20,00€ / άτομο

Διαθέσιμες Επιλογές


* ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:


Ποσότητα: Αγορά
Φόρμα Ενδιαφέροντος
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση