Η μαγεία του τόξου


 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Η μαγεία του τόξου»

 

Η εταιρία πολιτιστικής εκπαίδευσης ΤΟΞΟΜΑΝΙΑ ΑΘΛΟΣ σε συνεργασία  με το σύλλογο ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ διοργανώνει ένα πρόγραμμα γνωριμίας με το άθλημα της Τοξοβολίας για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο σύλλογος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ, λειτουργεί από το 2008, κάνοντας συστηματική προσπάθεια για την ανάπτυξη του ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας στην Ελλάδα. Έχει αθλητική αναγνώριση και έχει αναδειχθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας (ΕΟΤ), για δύο συνεχόμενα έτη (2016 και 2017) ο καλύτερος και πρώτος Πολυνίκης Σύλλογος Τοξοβολίας της Ελλάδας.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μαγεία του τόξου» είναι σχεδιασμένο για τμήματα από 18 παιδιά μέχρι και 72 παιδιά και διενεργείται στον ειδικά διαμορφωμένο, κλειστό χώρο προπονήσεων της Ακαδημίας Τοξοβολίας που βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα.

Διακεκριμένοι πρωταθλητές και προπονητές/πτυχιούχοι γυμναστές όπως ο κύριος Νίκος Ελευθερίου, ομοσπονδιακός προπονητής και επί σειρά ετών Πρωταθλητής Ελλάδος, προπονούν τα παιδιά και τα βοηθούν να γνωρίσουν ένα σπάνιο και εντυπωσιακό άθλημα.

Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί και στο χώρο του σχολείου, κατόπιν συνεννόησης.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το εντυπωσιακό ολυμπιακό άθλημα, μαθαίνοντας για την ιστορία και την εξέλιξη της τοξοβολίας και να εξασκηθούν πρακτικά ρίχνοντας βολές με τα τόξα.

Η τοξοβολία είναι ένα άθλημα που δεν καθορίζεται από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο ή ειδικά άλλα προσόντα, εξασκεί σώμα και νου, καλλιεργεί την αυτοσυγκέντρωση την ομαδικότητα και την πειθαρχία. Ακόμη, είναι ένα άθλημα όχι μόνο κατάλληλο αλλά και ευεργετικό για άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες. Είναι ένα γοητευτικό και αρκετά διάσημο χόμπι παγκοσμίως, καθώς οι τεχνικές κ η ιστορία της τοξοβολίας έχουν τις ρίζες τους αιώνες πριν.

Κόστος: 6€ για κάθε παιδί. Το κόστος συμμετοχής μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την επιλογή της θέσης υλοποίησης του προγράμματος (πραγματοποιείται σε συνεννόηση με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των σχολείων) και ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα: 210 8223059 κιν. 6972 999409,

Instagram: @toxomania,    -       Facebook: toxomania και ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ                   

email: info@a-athlos.gr, akadimia.toxovolias@yahoo.com

web: www.a-athlos.gr

Διεύθυνση:  Κλειστό προπονητήριο- Στοργής 2 και Δημητρίου Γούναρη 151, 16674, Άνω Γλυφάδα

 

 

 

Από Δευτέρα εώς Παρασκευή, ώρες λειτουργείας σχολείων.

Η διάρκεια του προγράμματος, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, ποικίλλει από 2 έως 3 ½  ώρες και περιλαμβάνει:

  •  Σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της τοξοβολίας, των βασικών κανονισμών και της θεωρίας του αθλήματος καθώς και των βασικών τμημάτων ενός ολυμπιακού τόξου.
  •  Πρακτική εξάσκηση των παιδιών με τα τόξα.
  •  Οργάνωση των παιδιών σε ομάδες και διεξαγωγή σύντομου αγώνα/παιχνιδιού τοξοβολίας
  •  Καθοδήγηση, επίβλεψη και προπόνηση από διακεκριμένους προπονητές και πρωταθλητές Ελλάδος της Τοξοβολίας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΑ

210 8223059 -  6972999409

3
από 6,00€ / άτομο
Ποσότητα: Αγορά
Φόρμα Ενδιαφέροντος
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Ολοκλήρωση