ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ιμπρεσιονισμός στη φωτογραφία  -  Μετατρέψτε τη φωτογραφία σας σε τέχνη

Σκεφτείτε μια φωτογραφία που θα μπορούσε να αποτυπώσει την εντύπωση που αφήνει μια σκηνή στο μυαλό σας όταν τη δείτε γρήγορα και στη συνέχεια κοιτάξτε μακριά πριν δώσετε στα μάτια σας την ευκαιρία να εστιάσουν. Συνήθως αυτό που μένει είναι μια εντύπωση του χρώματος και των σχημάτων και ίσως μια ιδέα για μερικά πράγματα που ήταν στη σκηνή με λίγες λεπτομέρειες…
Απομένει μόνο την ουσία ενός θέματος!

Οι δημιουργίες του Νίκου Γεωργαντά είναι ταυτόχρονα οικείες και μοναδικές. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάλληλη στιγμή για να δει πέρα από το προφανές.

Αντί να δέχεται μια εικόνα όπως τη βλέπει το μάτι, προσπαθεί να αποδώσει την εικόνα όπως θα μπορούσε να ερμηνευτεί μέσα από το μυαλό και το χέρι ενός καλλιτέχνη. Σκοπός του: να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης από αυτό που βλέπει μέσα από το φακό.

Σκεφτείτε τη φωτογραφία σαν δύο διαφορετικές μορφές τέχνης: α) το παραδοσιακό στυλ που απεικονίζει μια κυριολεκτική αναπαράσταση μιας σκηνής, όπως εμφανίζεται πραγματικά στο πρόσωπο που είναι παρόν και β) ένα άλλο στυλ όταν ο φωτογράφος επιχειρεί να μεταδώσει την αίσθηση μιας σκηνής, μια γενική εντύπωση ή μια πρόταση μιας σκηνής.

Πρόκειται για τη δημιουργία ονειρεμένων εικόνων που αιχμαλωτίζουν την αίσθηση ή τη διάθεση της σκηνής αντί για μια κυριολεκτική παράσταση.

Η έλλειψη λεπτομερειών αυτών των ιμπρεσιονιστικών εικόνων δίνει έμφαση στο χρώμα πάνω από τη γραμμή και είναι συχνά ένα αποτέλεσμα μαλακό, εξωπραγματικό με υπέροχη ζωγραφική αίσθηση.

Δώστε αυτή την αίσθηση στις δικές σας φωτογραφίες ή εκμεταλλευτείτε την τεράστια συλλογή έτοιμων ιμπρεσσιονιστικών φωτογραφιών του Νίκου Γεωργαντά, από όλη την Ελλάδα.

Επικοινωνήστε με τον καλλιτέχνη στο: orderinter@gmail.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - Η ΕΚΚ&Lamb..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΤΟ ΛΙΜ&..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΟΜΠΡΕ&La..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€